Blog > Komentarze do wpisu

Kotlety z ziemniaków

Kotleciki ziemniaczane - od podhalańskich moskoli różnią się tym, że panierujemy je w bułce tartej (albo i nie) i smażymy na oleju, a moskole pieczemy na suchej patelni lub blasze.

Idealna propozycja na "resztki" ziemniaków po obiedzie. Jak byłam małą dziewczynką moja mamusia często je smażyła.

Składniki:

* 1/2 kg ugotowanych ziemniaków

* średnia cebula

* jajko

* 100 gr mąki ziemniaczanekj

* sól, pieprz

 

Ostudzone ziemniaki przepuścić przez praskę. Cebulkę zeszklić na patelni lub zmielić surową.

Dodać jajko, mąkę oraz przyprawić. Wymieszać i wyrobić ciasto.

Uformować kotlety, panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.


wtorek, 25 marca 2014, moanko

Polecane wpisy

  • Bitki w sosie

    Schab duszony z cebulką, u mnie w domu nazywany bitkami. Jedno z niewielu dań, za którymi mój syn przepada. Najważniejsze dla mnie, że bardzo szybko się je robi

  • Schab po warszawsku

    CHCIAŁABYM BYĆ FIT ALE TAK BARDZO KOCHAM JEŚĆ... Gotować i próbować. A schab po warszawsku...niby to tylko schab, nadziewany pastą jajeczno chrzanową, ale jest

  • Sos czosnkowy (jak w DaGrasso)

    Wreszcie udało mi się odtworzyć czosnkowy sos, który smakuje tak jak w pizzerii :)Sos czosnkowy (jak w DaGrasso) Pizzę i tosty w naszym domu robi mój mąż. Jego

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: