Blog > Komentarze do wpisu

Jabłkowo-orzechowy ryż brązowy

Jak wiecie, nie jestem miłośniczką jedzenia fit, ale ostatnio i mnie zdarza się tak jadać. Bywają dni, że na samą myśl o jedzeniu jest mi niedobrze, ale bywaja śniadanie równie pyszne jak to :) i to na mojej diecie :)

20150518_0820141

30g ryżu brązowego

75g jabłka

1 łyżka płatków migdałowych

1 łyżka orzechów włoskich drobno pokrojonych

1 łyżeczka miodu gryczanego

1/2 łyżeczki cynamonu

 

Jabłko obieramy, drobno kroimy i dokładnie mieszamy z cynamonem. Do naczynia nakładamy ryż, posypujemy orzechami, migdałami i jabłkiem i polewamy miodem.

 

niedziela, 28 czerwca 2015, moanko

Polecane wpisy

  • Bitki w sosie

    Schab duszony z cebulką, u mnie w domu nazywany bitkami. Jedno z niewielu dań, za którymi mój syn przepada. Najważniejsze dla mnie, że bardzo szybko się je robi

  • Schab po warszawsku

    CHCIAŁABYM BYĆ FIT ALE TAK BARDZO KOCHAM JEŚĆ... Gotować i próbować. A schab po warszawsku...niby to tylko schab, nadziewany pastą jajeczno chrzanową, ale jest

  • Sos czosnkowy (jak w DaGrasso)

    Wreszcie udało mi się odtworzyć czosnkowy sos, który smakuje tak jak w pizzerii :)Sos czosnkowy (jak w DaGrasso) Pizzę i tosty w naszym domu robi mój mąż. Jego

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2015/06/28 22:21:18
Pyszności ;-)!