Blog > Komentarze do wpisu

Bułki zapiekane z mięsem mielonym

Świeża bułka wypełniona pysznym mięsnym farszem ..... to rewelacyjna przekąska, która jest tak sycąca, że z powodzeniem może zastąpić posiłek. Idealna na śniadanie, obiad lub jako coś na przyjęcie.

20150701_145510

Składniki:

4 bułki kajzerki

2 cebule

30 dkg mięsa mielonego

2 łyżki ketchupu

1/2 papryki

sól i pieprz

ew. ser żółty

 

Bułki przekroić, wydrążyć miąższ (miąższu nie wyrzucać). Obraną cebulę pokroić w kostkę. 

Na patelni usmażyć mięso mielone, dodać rozdrobniony miąższ z bułek i cebulę. Podsmażyć i zdjąć z ognia. Doprawić ketchupem, solą i pieprzem.

Wydrążone bułki nafaszerować usmażonym mięsem, na dno każdej można położyć plaster sera żółtego. Ser można również położyć na wypełnione bułki.

Zapiekać w piekarniku przez ok. 15-20 minut.

20150701_1454252

 

poniedziałek, 20 lipca 2015, moanko

Polecane wpisy

  • Bitki w sosie

    Schab duszony z cebulką, u mnie w domu nazywany bitkami. Jedno z niewielu dań, za którymi mój syn przepada. Najważniejsze dla mnie, że bardzo szybko się je robi

  • Schab po warszawsku

    CHCIAŁABYM BYĆ FIT ALE TAK BARDZO KOCHAM JEŚĆ... Gotować i próbować. A schab po warszawsku...niby to tylko schab, nadziewany pastą jajeczno chrzanową, ale jest

  • Sos czosnkowy (jak w DaGrasso)

    Wreszcie udało mi się odtworzyć czosnkowy sos, który smakuje tak jak w pizzerii :)Sos czosnkowy (jak w DaGrasso) Pizzę i tosty w naszym domu robi mój mąż. Jego

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: